© itsme
In de kijker

Aan de slag met de app Itsme (volzet)

vrijdag 21 januari 2022

Met de Itsme-app kan je makkelijk én veilig inloggen op allerlei beveiligde websites. Je installeert de app en daarna ligt de weg open naar MyMinfin, MyPension, Tax-on-web, … Je maakt ook kennis met het platform Doccle. 

Lees verder

De gemiddelde levensduur van een smartphone? Volgens recent onderzoek is dat 15 maanden. Veel hangt af van hoe je met je toestel omgaat. Hoe zorg je dat de batterij langer gezond blijft? Wat kan je doen bij een tekort aan geheugen of opslag? Welk…

Lees verder
© Michiel Devijver

Workshop Voorlezen aan jonge kinderen door Inge Umans

woensdag 2 februari 2022

Bezorgt het enorme aanbod prenten- en kinderboeken je keuzestress? Leescoach Inge Umans helpt je om voor elke leeftijd een geschikt voorleesboek te kiezen.

Lees verder
© Inti De Ceukelaire

Lezing Inti De Ceukelaire: Hackefietjes

dinsdag 8 februari 2022

In 2011 lanceerde Aalstenaar Inti De Ceukelaire zichzelf als 'ethische' hacker, en dat ging niet zonder slag of stoot. Tien jaar en een misnoegde Donald Trump en Paus Franciscus later blikt hij terug op akkefietjes waarmee hij tijdens zijn zoekto…

Lees verder
© Anne-Sophie Ghyselen

Lezing Anne-Sophie Ghyselen: De Oost-Vlaming en zijn dialect

dinsdag 22 februari 2022

Waarom zijn er zoveel dialecten in Vlaanderen? Waarom kennen de Vlaamse dialecten wel honderden woorden voor een lieveheersbeestje, en maar één voor een paard? Gaan de dialecten in Vlaanderen verloren?

Lees verder
© Pixabay

Shoppen en betalen met je smartphone

maandag 7 maart 2022

 
We betalen steeds meer met onze smartphone. Hoe werkt dat? Wat zijn de opties? En hoe doe je dat veilig? In deze demosessie leer je ook digitaal boodschappenlijstjes maken, virtueel door promofolders bladeren en je klantenkaarten digital…

Lees verder
© Unsplash

Aan de slag met je Android-smartphone (2 lessen)

vrijdag 11 maart 2022 - vrijdag 18 maart 2022

Heb je nog maar net een smartphone? In deze tweedelige opleiding verken je de basismogelijkheden van je toestel. Welke apps kan je installeren en hoe? Op welke manier kan je e-mails lezen? Hoe werkt de camera?

Lees verder
© Pixabay

Foto’s overzetten van je smartphone (volzet)

vrijdag 25 maart 2022

Met je smartphone maak je in een vingerknip foto’s en filmpjes. Waar sla je die beelden het beste op? Hoe bewaar je ze voor de eeuwigheid op je laptop of in de cloud? En hoe deel je bestanden op een veilige manier met familie en vrienden?

Lees verder
© Louis De Jaeger

Lezing Louis De Jaeger: We eten ons dood

dinsdag 29 maart 2022

Eco-ondernemer Louis De Jaeger maakt van een duurzame landbouw zijn levensmissie. Zijn nieuwste boek neemt je mee op een boeiende ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek.

Lees verder
© Unsplash

Een afspeellijst met muziek maken en delen

vrijdag 1 april 2022

Je eigen cd- of platencollectie kan niet op tegen de 40 miljoen liedjes die je online tot je beschikking hebt. Spotify, Deezer, YouTube Music, … Welke online muziekdiensten zijn er? Hoe maak en deel je een afspeellijst? Je test ook ander muziekap…

Lees verder