Boek
Nederlands

Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin

Bob Wildfong (medewerker), Andrew McLean (medewerker), Kim Fellows (medewerker)
+1
Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin
×
Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin

Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin

Richtlijnen in woord en beeld voor het winnen van zaad uit en voor de eigen moestuin, met detailinformatie over acht groentefamilies.
Onderwerp
Zaden, Zaadbanken
Titel
Zelf zaden telen : basisboek voor zaadteelt in de moestuin / met bijdr. van Bob Wildfong, Andrew McLean, Kim Fellows ... [et al.]
Medewerker
Bob Wildfong Andrew McLean Kim Fellows
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to save your own seeds
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Van Arkel, 2016
143 p. : ill.
ISBN
9789062245437 (paperback)

Besprekingen

Vrij klein gedrukte handzame uitgave van de zeer kundige V(ereniging voor) E(cologisch) L(even en) T(uinieren) over het winnen van zaad uit en voor de eigen moestuin. Ze verschaft eerst algemene informatie over het nut hiervan en biologische en botanische basiskennis. Ook praktische richtlijnen voor de aanschaf van tuinbenodigdheden alsmede voor de planning en het bewaren van de zadenoogst. Hierna volgen uitgebreide instructies voor de zaadproductie uit de bonen-, bieten-, kool-, wortel-, sla-, uien-, komkommer- en tomatenfamilies en de bijbehorende soorten. De uitleg wordt ondersteund door veel fletse, instructieve kleurenfoto's. Het niveau is bijna wetenschappelijk te noemen, maar de schrijfstijl verrassend toegankelijk. Het boek bevat een uitgebreide gewassentabel en adressenlijst en een begrippenlijst op de binnenflappen van het aantrekkelijke omslag. Geschikt voor gevorderde ecologische tuiniers die de hele cyclus van zaaien tot zaadwinning in hun moestuin willen doorlopen.