Digitaal aanbod

Je e-mails lezen, een kopie maken of gewoon even surfen op het internet. In de bibliotheek ga je online via de computer of het wifi-netwerk. Daarnaast biedt de bib ook heel wat workshops aan om je digitale kennis te vergroten.

Digibib

Internetcomputers

Internetcomputers

In de bibliotheek kan je gratis gebruiken maken van de internetcomputers. Op deze computers kan je gratis informatie zoeken, je mails lezen en versturen of chatten. 

Digibib

Kopieermachine

Kopiëren

Wil je documenten kopiëren of inscannen? In de bibliotheek maak je tegen betaling gebruik van de kopieermachine. Een medewerker aan de balie helpt je op weg. 

Digibib

Wifi

Wifi

Via het draadloos netwerk van de bibliotheek kan je met je laptop, smartphone of tablet gratis online gaan. Vraag de toegangscode aan de balie.

Digibib

Fundels

Fundels

Fundels zijn bundels vol fun. Bestaande prentenboeken en AVI-boeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en 10 jaar.

Gopress

digitale krant

Digitale kranten

In de krantenhoek, achteraan in de bibliotheek, lees je elke dag de krant. Dankzij de Gopress kiosk lees je voortaan ook de krant online. 

Collectie

E-reader

Leen eens een e-boek

Voortaan kan je e-boeken lenen op twee manieren: op je eigen toestel via het online platform CloudLibrary of via een e-reader van de bibliotheek.

Digibib

Foto Bibsite

Mijn Bibliotheek

Even controleren wanneer je de materialen die je leende terug moet brengen? Materialen zelf verlengen of reserveren? Dat kan met Mijn Bibliotheek.

Digibib

Home Academy

Luister gratis naar hoorcolleges

Als lid van de bib luister je onbeperkt naar alle hoorcolleges van Home Academy, waar en wanneer je wilt. Dat kan heel eenvoudig door te streamen op je computer, tablet of smartphone.

Digibib

c: Luisterpunt

Daisy-online

Gaat het lezen voor jou niet zo vlot omwille van een leesbeperking? Dan zijn de Daisy-online luisterboeken echt iets voor jou! Je bepaalt zelf de voorleessnelheid, plaatst bladwijzers en bladert door het boek.

Maak op Luisterpuntbibliotheek een account aan en probeer het eens uit.

Copyright foto: Luisterpunt