Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem

Van maandag 8 t.e.m. zondag 14 februari richt VI.BE samen met de muzieksector de spotlights op muziek van eigen bodem.

Week van de Belgische muziek_Vi.be

VI.BE moedigt iedereen met een hart voor muziek – elke lokale held, van rockers en rappers tot zangers, dj’s en trompettisten – aan om op Valentijn een massale ode te brengen aan muziek van eigen bodem. En daar willen we in Wetteren graag aan deelnemen!

Ga op zoek naar hét Belgische nummer dat je nauw aan het hart ligt en doe er je ding mee. Installeer je op zondag 14 februari om 17u stipt op je balkon, voor je raam of op de stoep en laat je straat meegenieten van jouw versie.

Maar ook de bibliotheek draagt muziek van eigen bodem een warm hart toe

De bib is voor deze actie op zoek naar jouw favoriete Belgische nummer en waarom het je zo nauw aan het hart ligt. Stuur je nummer door via e-mail, via dit formulier, sociale media van de bib of geef het door aan één van onze medewerkers. En zet samen met ons de spotlights op de Belgische muziekscene. Alle nummers worden verzameld op een groot hart in de bibliotheek en een Spotify-lijst.

Ook de leerlingen van de gemeentelijke academie voor muziek en woord dragen hun steentje bij. Ze brengen gedurende heel de week een eigen ode aan de Belgische muziek. Benieuwd naar de nummers die ze selecteerden en voor jullie zullen brengen? Hou dan zeker tussen 8 en 14 februari je sociale media in de gaten!

Meer info over de Week van de Belgische muziek vind je op vi.be 

Onze collega Mieke gaat binnenkort met pensioen. Muziek is haar passie, daarom maakte ze speciaal voor Week van de Belgische Muziek een playlist op Spotify.