De bibliotheek is een plek voor iedereen. Alle bezoekers kunnen materialen inkijken en deelnemen aan activiteiten. Wie lid is, kan ook materialen lenen en gebruik maken van onze internetpc’s.

Lid worden

Iedereen kan gratis lid worden van de bibliotheek. 

Kom tijdens de openingsuren naar de bibliotheek en schrijf je in aan de hand van je elektronische identiteitskaart of een geldige persoons- en Belgische adreslegitimatie. Kinderen worden bij het inschrijven vergezeld door een ouder of voogd met een geldige identiteitskaart of een geldige persoons- en Belgische adreslegitimatie.

Je elektronische identiteitskaart is tegelijk je lenerspasje. Heb je geen elektronische identiteitskaart, dan krijg je van ons een smartcard. Als je smartcard wordt vervangen door verlies of beschadiging betaal je 2,50 euro.

Als je lid bent van bibliotheek Wetteren kan je materialen lenen in de hoofdbibliotheek aan de Markt en in de filialen in Massemen en Overbeke. Daarnaast kan je ook materialen lenen, inleveren en reserveren in de acht andere bibliotheken van ons samenwerkingswerkingverband Dijk92: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen en Zele. 

Lenen

Je kan tot 20 materialen (boeken, tijdschriften, cd's, dvd’s) lenen. Deze materialen mag je 4 weken houden. Ben je jonger dan 14 jaar dan kan je enkel materialen lenen uit de jeugdafdeling.

Waar vind je de inleverdatum van de leentermijn?

  • Aan de zelfuitleenbalie kan je een ticket nemen met daarop alle materialen en de datum waarop ze terugverwacht worden.
  • Online via jouw Mijn Bibliotheek account.

Materialen terugbrengen kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Materialen uit de hoofdbibliotheek kan je ook op eender welk uur van de dag terugbrengen via de inleverbus naast de ingang van de bibliotheek.

Verlengen

Als je materialen langer dan 4 weken wil lenen, dan kan je die 2 keer verlengen tot een maximale termijn van 10 weken. Is een materiaal gereserveerd voor een andere lener, dan kan je het niet verlengen.

Hoe kan je verlengen?

  • Aan de zelfuitleenbalie.
  • Online via jouw Mijn Bibliotheek account.
  • Via mail (bibliotheek@wetteren.be) of telefonisch (09 369 26 78).

Reserveren

Je kan materialen reserveren. Dit kost 1,00 euro. Van zodra het gereserveerde materiaal voor jou in de bibliotheek klaarstaat, krijg je hiervan bericht (per brief of mail). Dan heb je 14 dagen tijd om het materiaal af te halen.

Hoe kan je materialen reserveren?

  • Online via de catalogus.
  • In de bibliotheek aan de balie.