Collectie

Baby en ouder

Aanbod voor de allerkleinsten

Een hoekje voor de allerkleinsten. Omdat je er niet vroeg genoeg kan aan beginnen. De liefde voor boeken krijgen ze best met de paplepel mee. Leesbevordering vanaf de wieg!

Collectie

Boekstart

Boekstart

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Zo worden ouders aangemoedigd om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Leesbeesten

Foto leeskaart

Leeskaart

Met de leeskaart beloont de bibliotheek startende boekenwurmen en haalt ze ook aarzelende eerste lezertjes over de streep.

Digibib

Fundels

Fundels

Fundels zijn bundels vol fun. Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Collectie

Leespunt

Leespunt

Leesplezier dat is voor iedereen. Maar soms vind je lezen niet zo leuk omdat het moeilijker gaat. Ook daar heeft de bibliotheek een oplossing voor.

Leesbeesten

Leesjury

Leesjury

De Leesjury is echt iets voor boekenwurmen. Je leest samen met de bib acht supertoffe boeken. Daarna kom je enkele keren samen om over de boeken te praten, te spelen en te knutselen. Op het einde van het leesjaar stem je op je favoriete boek. 

Collectie

Foto koffer

Voorleeskoffers

Je hebt kleinkinderen die regelmatig komen logeren? Je wil de wereld van het kinderboek ontdekken of het plezier van het voorlezen? In de bibliotheek kan je gratis voorleeskoffertjes lenen.

Leesbeesten

Boekenzoeker Bingo

Boekenzoeker

Ben je tussen 0 en 18 jaar ouder? Ben je op zoek naar een boek, maar je weet niet wat je lezen wil? Neem dan een kijkje op boekenzoeker. Op basis van je interesses, hobby's of gevoelens krijg je boekentips op maat.

Collectie

Kamishibai

Kamishibai is Japans en betekent ‘papieren drama’. Het is een klein verteltheater dat bestaat uit een opklapbaar kastje en vertelplaten. In de bibliotheek kan je beide lenen. 

Ontdek het aanbod

Leesbeesten

Thuis in boekjes

Thuis in boekjes

Met het voorleesproject Thuis in boekjes wil de bibliotheek meer gezinnen vertrouwd maken met voorlezen aan kleine kinderen.

Digibib

© Luisterpunt

Daisy-luisterboeken

Gaat het lezen voor jou niet zo vlot omwille van een leesbeperking? Dan zijn de Daisy-online luisterboeken echt iets voor jou! Je bepaalt zelf de voorleessnelheid, plaatst bladwijzers en bladert door het boek.

Leesbeesten

© Unsplash

Voorleesuurtje

Elke week blijft de bibliotheek van Overbeke op woensdagnamiddag een uurtje langer open. We schudden de kussens op, laten de sfeerlichtjes branden en zoeken de mooiste, grappigste en spannendste voorleesboeken uit de bib.

Meer bib

Bib aan huis

Bibliotheek aan huis

We komen bij je langs om te horen wat je graag wil lenen. We brengen het aan huis en komen het ook weer halen.