Leesplezier dat is voor iedereen. Maar soms vind je lezen niet zo leuk omdat het moeilijker gaat. Ook daar heeft de bibliotheek een oplossing voor.

Het Leespunt is de plek in de bibliotheek waar kinderen die moeite hebben met lezen terecht kunnen. Je vindt er leesboeken en informatieve boeken voor kinderen met dyslexie. Maar ook luisterboeken en leesboeken in een andere taal.  

Daisyboeken

In het Leespunt vind je ook Daisyboeken, dat zijn speciale luisterboeken. Je kan het in één ruk doorlezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, zelfs een bladwijzer plaatsen. Maar je kan ook het voorleestempo aanpassen aan jouw noden.

Daisyboeken zijn een initiatief van Luisterpuntbibliotheek. Iedereen met een leesbeperking kan lid worden van Luisterpunt. In het Leespunt vind je Daisyboeken in de vorm van een cd die je dan op een computer met de gratis software kan afspelen. Maar je kan ook online boeken beluisteren via de web-speler of via de gratis app van Anderslezen.

O Mundo, een kleine wereldbibliotheek

O Mundo is een project van Iedereen Leest dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld uitgeeft in de oorspronkelijke taal, gekoppeld aan een Nederlandse vertaling.

Ik haat lezen!

Heb je dyslexie? Dan heeft Luisterpuntbibliotheek voor jou zelfs een speciale website. Hier vind je informatie, tips, weetjes, leessuggesties en meer. Neem snel een kijkje op ikhaatlezen.be

Wil je graag meer weten? Aan de balie helpen we je graag verder.