Taalpunt

Het taalpunt bevat de nodige materialen om het Nederlands (beter) onder de knie te krijgen. Je vindt er eenvoudige leesboeken, taalcursussen, woordenboeken of leuke Nederlandstalige films. 

Babbelonië

Welkom in Babbelonië. Anderstaligen en Nederlandstaligen komen er samen en praten in groepjes over alledaagse onderwerpen. Soms ga je op stap, bezoeken je een organisatie of koken jullie samen. Je kiest zelf wanneer je mee komt “babbeloniën”.

In Wetteren komt Babbelonië elke vrijdag van 9u tot 11u onder begeleiding van Sara Moens samen in LDC De Koffiebranderij (Molenstraat 50).

i.s.m. Agentschap Integratie en Inburgering, LDC De Koffiebranderij, Sociaal Huis Wetteren, Werkgroep Vluchtelingenwerk Wetteren

Ontbijt met een verhaal

Ontbijt met een verhaal brengt mensen uit alle culturen samen rond volksverhalen. Een divers publiek ontbijt samen en luistert naar verhalen uit Wetteren en ver daarbuiten. Elke editie kiezen we een ander centraal thema.

Ontbijt met een verhaal wordt georganiseerd door de Integratiedienst i.s.m. Babbelonië, Vluchtelingenwerkgroep Wetteren vzw, De Bibliotheek, Sociaal Huis Wetteren, Agentschap Integratie en Inburgering en Gemeente Wetteren

Op stap-wandeling

Een aantal keer per jaar nodigt de integratiedienst de nieuwe inwoners van Wetteren uit om op stap te gaan langs de verschillende vrijetijdsdiensten. Er gaan veel anderstalige nieuwkomers mee op wandeling. De rondleiding brengt de groep langs cc Nova, de sporthal, de kunstacademies,... en houdt ook uitgebreid halt in de bibliotheek.

De Op Stap-wandeling wordt georganiseerd door: de Integratiedienst i.s.m. Sociaal Huis, Agentschap Integratie en Inburgering, Babbelonië en vrijetijdsdiensten gemeente Wetteren

Thuis in boekjes

Voor het voorleesproject Thuis in boekjes gaan vrijwilligers tussen 5 en 10 keer thuis voorlezen bij een kindje uit de derde kleuterklas.

Met dit initiatief wil de bibliotheek boeken in huis brengen bij gezinnen die minder vertrouwd zijn met boeken of met het Nederlands. Voor Thuis in boekjes werkt de bibliotheek samen met drie kleuterscholen uit Wetteren.

Wil je graag zelf voorlezen?

O Mundo, een kleine wereldbibliotheek

O Mundo is een project van Iedereen Leest dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld uitgeeft in de oorspronkelijke taal, gekoppeld aan een Nederlandse vertaling.

Taalpunt