Van maandag 8 t.e.m. zondag 14 februari richt VI.BE samen met de muzieksector de spotlights op muziek van eigen bodem.

Lees verder

Ook in 2020 werd er heel wat gelezen, beluisterd en bekeken door onze leners en bibliotheekmedewerkers. Benieuwd welke (recente) boeken, strips, cd’s en dvd’s tot onze top behoren? Scroll dan verder naar beneden of blader door de carousel helemaa…

Lees verder

Schrijf je eigen lichtbordgedicht

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Een week lang duiken op onverwachte plekken in Wetteren gedichten op. De elektronische lichtborden aan de bib, cc Nova en de Warande worden in die periode vrijgehouden voor woordkunst van eigen bodem.

Lees verder
Photo by Nong Vang on Unsplash

Gezocht: jouw favorieten van 2020

December komt eraan en dus is het weer lijstjestijd. Naar jaarlijkse gewoonte stelt de bibliotheek een boeken-, strips-, film- en cdtop samen. We zijn benieuwd welke verhalen bovenaan jouw favorietenlijstje staan.

Lees verder
Dijkbreuk

DIJKBREUK: Dijk92 opent de sluizen

Dijk92 bindt cultuur en erfgoed in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen, Zele én ook Wetteren.

Lees verder
C: designed by freepik

Griezelweek in de bib en cc Nova

Slapen er monsters onder je bed? Dwalen er spoken door het lege huis om de hoek? En wie verjaagt de boekenboeven uit de bib? Tijdens de herfstvakantie gaat het er griezelig aan toe in de bib en cc Nova.

Lees verder
Beethoven in de bib

Beethoven in de bib

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren.

Lees verder
e-boeken

Leen e-boeken vanuit je zetel

Vandaag lanceert Cultuurconnect het e-boekenplatform voor de Vlaamse en Brusselse bibliotheken. Leden van bibliotheken die zich inschreven voor deze gloednieuwe service, kunnen vanaf nu gratis e-boeken lenen op een eigen toestel. Ook de Wetterse bibliotheek tekende in. Leners hoeven dus niet altijd meer naar de bibliotheek om e-boeken te lenen. Het kan gewoon vanuit de luie zetel.

Lees verder
Pixabay - Gustavo Fring

Vormingsaanbod najaar 2020

Je handen uit de mouwen steken tijdens een creatieve workshop, digitaal wijzer worden dankzij een cursus, je kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen bijspijkeren met een lezing … vanaf 13 maart bleef je op je honger zitten.

Lees verder
zomer in de bib

De zomer van de bib

De bibliotheek en cultuurcentrum Nova bieden je heel wat leuke, coronaproof activiteiten aan deze zomer. Ontdek het aanbod!

Lees verder