De coronapandemie heeft een grote impact op het dagelijkse leven. Ook onze bibliotheek paste zich telkens aan de coronamaatregelen aan.

Lees verder

De Jeugdboekenmaand blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Dat moet gevierd worden.

Lees verder
Poëzieweek

Poëzieweek in de bibliotheek

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Dit jaarlijks initiatief brengt poëzie op een laagdrempelige manier onder de aandacht van een breed publiek in de Lage Landen. Boekhandels, scholen, bibliotheken, … iedereen doet mee. Het thema van deze editie is “SAMEN”.

Lees verder
Week van de Belgische muziek_Vi.be

Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem

Van maandag 8 t.e.m. zondag 14 februari richt VI.BE samen met de muzieksector de spotlights op muziek van eigen bodem.

Lees verder
Boekentop2020

Uw en onze top van 2020

Ook in 2020 werd er heel wat gelezen, beluisterd en bekeken door onze leners en bibliotheekmedewerkers. Benieuwd welke (recente) boeken, strips, cd’s en dvd’s tot onze top behoren? Scroll dan verder naar beneden of blader door de carousel helemaal onderaan de pagina.

Lees verder

Schrijf je eigen lichtbordgedicht

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Een week lang duiken op onverwachte plekken in Wetteren gedichten op. De elektronische lichtborden aan de bib, cc Nova en de Warande worden in die periode vrijgehouden voor woordkunst van eigen bodem.

Lees verder
Photo by Nong Vang on Unsplash

Gezocht: jouw favorieten van 2020

December komt eraan en dus is het weer lijstjestijd. Naar jaarlijkse gewoonte stelt de bibliotheek een boeken-, strips-, film- en cdtop samen. We zijn benieuwd welke verhalen bovenaan jouw favorietenlijstje staan.

Lees verder
Dijkbreuk

DIJKBREUK: Dijk92 opent de sluizen

Dijk92 bindt cultuur en erfgoed in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen, Zele én ook Wetteren.

Lees verder
C: designed by freepik

Griezelweek in de bib en cc Nova

Slapen er monsters onder je bed? Dwalen er spoken door het lege huis om de hoek? En wie verjaagt de boekenboeven uit de bib? Tijdens de herfstvakantie gaat het er griezelig aan toe in de bib en cc Nova.

Lees verder
Beethoven in de bib

Beethoven in de bib

In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren.

Lees verder