Van 20 tot 28 november is het opnieuw Voorleesweek. Een week lang zet Iedereen Leest i.s.m. bibliotheken en andere partners het belang en het plezier van voorlezen in de kijker. Want voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de c…

Lees verder

December komt eraan en dus is het weer lijstjestijd. Naar jaarlijkse gewoonte stelt de bibliotheek een boeken-, strips-, film- en cdtop samen. We zijn benieuwd welke verhalen bovenaan jouw favorietenlijstje staan.

Lees verder

Een nieuwe website voor Dijk92

Op zoek naar inspiratie om onze streek beter te leren kennen? Neem dan een kijkje op de gloednieuwe website van Dijk92.

Lees verder
Bib
Iedereen Leest

Bestemming: bib

Wil je deze zomer op ontdekking in een woeste jungle? Gaan ijsberen op de Noordpool? Of verstoppertje spelen met een sabeltandtijger? In de bib kan dat allemaal!

Lees verder
Lezen is een feest

Jeugdboekenmaand: lezen is een feest

De Jeugdboekenmaand blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Dat moet gevierd worden.

Lees verder
Poëzieweek

Poëzieweek in de bibliotheek

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Dit jaarlijks initiatief brengt poëzie op een laagdrempelige manier onder de aandacht van een breed publiek in de Lage Landen. Boekhandels, scholen, bibliotheken, … iedereen doet mee. Het thema van deze editie is “SAMEN”.

Lees verder
Week van de Belgische muziek_Vi.be

Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem

Van maandag 8 t.e.m. zondag 14 februari richt VI.BE samen met de muzieksector de spotlights op muziek van eigen bodem.

Lees verder
Boekentop2020

Uw en onze top van 2020

Ook in 2020 werd er heel wat gelezen, beluisterd en bekeken door onze leners en bibliotheekmedewerkers. Benieuwd welke (recente) boeken, strips, cd’s en dvd’s tot onze top behoren? Scroll dan verder naar beneden of blader door de carousel helemaal onderaan de pagina.

Lees verder

Schrijf je eigen lichtbordgedicht

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Een week lang duiken op onverwachte plekken in Wetteren gedichten op. De elektronische lichtborden aan de bib, cc Nova en de Warande worden in die periode vrijgehouden voor woordkunst van eigen bodem.

Lees verder