Jeugdboekenmaand: lezen is een feest

De Jeugdboekenmaand blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Dat moet gevierd worden.

Lezen is een feest

Ga op boekdate

Lezen is een feest! En bij een feest horen vlagjes, taart en cadeautjes. In de bibliotheek staat een reuzegrote taart met daarop ingepakte boeken. Welke boeken, dat blijft een verrassing. De woorden op het geschenkpapier vertellen je of het boek iets voor jouw leeftijd en interesse is. Hoe werkt het? Je neemt een boek van de taart en leent het cadeauboek aan de zelfuitleenbalie. De verpakking mag er pas thuis af. Zo blijft het écht een verrassing.

Wat is jouw feestboek?

Heb jij een boek waar het leesplezier van afspat? Dat je ogen doet blinken? En je lezershart doet zingen? Kies jouw favoriete boek, maak een feestelijke foto of een knallend filmpje en post het op de website www.iedereenleest.be. Wie weet win jij dan wel een boekenpakket.

Nog meer winnen…

De bib en cc Nova organiseren de theaterwandeling ‘De Vos in... het bos’ samen in het kader van de Jeugdboekenmaand. Ook wij vieren graag mee. Ga op wandel, spot de dieren in het bos en vul het woord dat we zoeken in op de laatste pagina van dit boekje. Bezorg je antwoord aan de bib en wie weet win jij wel een prijs.

Wil je nog meer dierenavonturen beleven? In de bib verzamelden we voor jou de mooiste, grappigste en spannendste dierenverhalen en fabels in een themastand.

Verteltheater

In de Jeugdboekenmaand schotelen de cultuurhuizen en bibliotheken van Dijk92 je met veel plezier de prachtige vertelling Pâté a Pâté, djabé a djabé van Tom Van Outryve en Stijn Wastyn voor. 5 woensdagen op een rij, een fantasievol vervolgverhaal. Perfect voor het slapengaan!

Bekijk deel 1

Bekijk deel 2