Poëzieweek in de bibliotheek

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Dit jaarlijks initiatief brengt poëzie op een laagdrempelige manier onder de aandacht van een breed publiek in de Lage Landen. Boekhandels, scholen, bibliotheken, … iedereen doet mee. Het thema van deze editie is “SAMEN”.

Poëzieweek

De bibliotheek van Wetteren riep voor deze Poëzieweek de hulp in van haar bezoekers. Vanaf donderdag 28 januari (Gedichtendag in Vlaanderen en Nederland) worden de elektronische lichtborden voor de gevels van de bib, cc Nova en De Warande vrijgehouden voor alle ingezonden minigedichten. 106 gelegenheidsdichters bezorgden de bib hun lichtbordpoëzie. Veel Wetteraars, jong en oud, gingen duidelijk enthousiast aan het dichten.

Op donderdag 28 januari krijgen de gedichten ook een plaats op de elektronische infoborden aan het onthaal van het gemeentehuis op Rode Heuvel, bij het Sociaal Huis en in Lokaal Dienstencentrum De Koffiebranderij. De minigedichten van het 5de en 6de leerjaar van de basisschool in Overbeke versieren tijdens de Poëzieweek de etalage van de bib in Overbeke.

Enkele leerlingen van de Kunstacademie Muziek en Woord bezorgden de bib in avant-première hun gedichten. Je leest ze tijdens de Poëzieweek in de bib op de Markt. Deze gedichten zullen later op het jaar gebruikt worden voor een nieuwe poëzieroute.