Schrijf je eigen lichtbordgedicht

Van 28 januari tot 3 februari is het Poëzieweek. Een week lang duiken op onverwachte plekken in Wetteren gedichten op. De elektronische lichtborden aan de bib, cc Nova en de Warande worden in die periode vrijgehouden voor woordkunst van eigen bodem.

Soms heb je niet veel woorden nodig om veel te zeggen. Wil jij jouw minimale gedicht in het groot zien oplichten? Schrijf dan een tekst met maximum vijf regels van telkens niet meer dan 15 tekens. Met of zonder rijm, in de vorm van een elfje of een haiku of zonder schema … Dat laten we helemaal aan jou over.

Op Gedichtendag (donderdag 28 januari) verschijnt jouw gedicht ook op de digitale infoschermen van de Rode Heuvel, het Sociaal Huis, de Koffiebranderij en de Warande.

Praktisch

Deel jij jouw poëtische woorden graag met een ruim publiek? Bezorg jouw minigedicht dan voor 22 januari aan de bib.

Op het scherm van een lichtbord is plaats voor vijf tekstregels. Op de zesde regel komt jouw naam. Op elke regel komen maximum 15 tekens (spaties inbegrepen).

Bezorg je gedicht aan de bib zoals je wilt dat het getoond wordt. Dat kan aan de balie of via bibliotheek@wetteren.be

Vermeld ook met welke naam je de tekst wil ondertekenen. Geef zelf aan hoe we je naam verkorten als die te lang is. Geven we bv. Piet-Joris Corneel weer als Piet-Joris C., PJ Corneel of nog iets anders?